donderdag 5 december 2013

Sint en kerst

De kinderen worden groter en dat moeten er ook surprises gemaakt worden. Ik vind het zelf nog wel leuk omdat te doen. Ik heb er in de afgelopen week dan ook 3 gemaakt en 3 gedichten. Wel samen met de jongens. Deze surprise was wel de leukste.


Job moest cadeautjes kopen voor een meisje wat gek is op kippen. De surprise was dan ook snel bedacht. Maar hoe gaan we die maken. Van papier is dat niet eenvoudig en het resultaat is minder mooi. 
Dit patroon heeft mijn zus eens op de handwerkbeurs gekocht. Opgezocht in de map en aan het werk. 
Job heeft zelf de patroontjes getekend en op stof gespeld. Ik heb het met de naaimachine in elkaar gezet en we hebben de kip samen weer opgevuld. Volgens het patroon horen er kleine kuikentjes achter de vleugels. Die heb ik weg gelaten en daarvoor in de plaats heb ik de cadeautjes en het gedicht gedaan.

Kerst komt er ook alweer aan. Vorig jaar kregen we op de Botterhof een doos met allemaal handwerkspullen van iemand die was overleden. Er was ook een rode lap stof bij. Op de stof was een begin gemaakt van een kerstkleed. Geen patroon maar zonder patroon konden we het afmaken. Ik ben er aan begonnen maar ik ben bang dat als ik het niet afgegeven had dat het over 20 jaar nog niet af was.
Afgelopen zomer heb ik het mee genomen naar mijn oma (90 jaar) en gevraagd of zij het voor mij af wilde maken. 


Zie hier het resultaat. Ze heeft er 5,5 week iedere vrij moment aan geborduurd. Daarna heeft ze het weer aan mij gegeven en heb ik er een zoom in gemaakt. Nu is het klaar. Waarschijnlijk wordt het verloot op de kerstmarkt van de Botterhof.


Oma bedankt.

4 opmerkingen:

 1. Dit is een beeldschoon kleed geworden. En zo prachtig geborduurd .... door Oma van 90 jaar ? Chapeau !! voor Oma.

  Groet, Rya Luxcas

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi kleed is het geworden, mooi borduurwerk
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat knap en lief van je oma en dat op haar leeftijd. Dan heeft ze nog hele goede ogen, dat kan niet anders. Prachtig is het kleed.
  Je kip vind ik ook zo ontzettend leuk.
  Trouwens Jannie, ik zal een ontzettend leuke quilt in QN voor jouw ouders met een enig verhaal van jou er bij. Wat verschrikkelijk leuk dat je dat ingestuurd hebt. Dat vind ik het leuke van onze hobby, het delen met elkaar, maar ook dat vrijwel elke quilt een verhaal heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je leuke reactie op QN. IK heb het al een tijdje geleden opgestuurd en was het eigenlijk zelf al weer vergeten. Mijn moeder had de QN eerder in gekeken en belde mij op om te vertellen dat er zo'n leuk stukje in de QN stond.

   Verwijderen