zaterdag 28 december 2013

I love sewing


Ik was van plan deze vakantie te gebruiken om heerlijk te werken aan mijn quilt en om leuke dingen te doen. Vrijdag voor de vakantie wilde ik een randje om een quilt naaien met de machine en toen deed mijn machine niks meer. Dan zit er niks anders op. Ik heb gelukkig een reserve maar daar kan ik de naald niet op 5 mm zetten. Voor nood kan ik 'm wel gebruiken maar ik ga er geen hele kledingstukken op naaien.

Van de quilt moest ik de onderste 3 blokken nog. Ik ben de quilt begonnen met de gedachte alleen restjes te gebruiken. Dat is ook goed gelukt. Ik heb nu alleen stof bij gekocht voor de randen.  Vanmiddag ga ik nog even naar Ity om stof voor de achterkant en de bies te kopen. Vulling heb ik bij mijn moeder mee genomen. 


Het naaiwerk is af. Nu begint het afwerken. Overal knoopjes op naaien, kaartje met drukkertjes, kaartjes met garen en dan het quilten. Er zitten kantjes uit de oude doos van mijn oma op genaaid, zo heb ik bij mijn moeder de knopen doos ook al afgezocht naar oude knopen. Ik heb zelf vorige jaar 2 oude naaidozen vol met knopen gekregen, daar heb ik ook al van alles uit gehaald.
Het patroon is de BOM van 2013 van de site van Sulky.

3 opmerkingen: