vrijdag 15 november 2013

5 Jaar Schelfhorst bee

Woensdag avond na afloop van de bee in Wierden werd mij gevraagd of ik vrijdag ook naar de bee in Almelo kwam. Ik ben daar eigenlijk altijd en juist deze keer zou ik later komen. 
Ik moest wel komen want ze gingen een feestje vieren werd mij gezegd.

Ik had om 9.00u een andere afspraak. Ik was om 8.50u al bij die afspraak en dat was niet erg. Met als gevolg dat ik om 9.10u al weer klaar was en richting Almelo: de Schelfhorst kon rijden. Mooi op tijd.

Vorig jaar is Lies Bos langs geweest om te vertellen over kleurgebruik/ kleurenleer. Als ze deze keer weer zo iets wilden doen zou ik het jammer vinden als ik te laat zou komen. Bij aankomst bleek dat dat het niet was. Gelukkig ik had dus nog niks gemist.

Ik was precies op tijd voor de koffie en de eerste verassing. Een heerlijk petit fourtje. Het is deze maand 5 jaar geleden dat ze in Almelo in de Schelfhorst met de bee zijn gestart. Van die 5 jaar ben ik er 4 geweest en ik durf wel te zeggen dat ik de keren dat ik niet geweest ben op 1 hand kan tellen.


Tijdens het koffie drinken kwam Joke met de 2e verassing. Ze hadden deze keer niet gekozen voor een lezing of workshop maar voor een pakketje stoffen.


Joke en Ans heel erg bedankt voor de gezelligheid en natuurlijk voor de leuke verassingen.


Bij de show en tel werd een leuke rest quilt getoond, Dit patroon was ook mooi te maken met de vierkantjes die we allemaal hebben gekregen.
Thuis snel uit getekend. Eigenlijk heb ik nog genoeg te doen en wil ik nog helemaal niet beginnen met het verwerken van deze stofjes. Maar de stofjes keken mij zo lief aan dat ik toch aan het snijden ben gegaan. Ik heb ook gelijk al groepjes van 2 kleuren gemaakt. 


Mirjam vroeg af ik ze allemaal ging snijden. Ja dat heb ik gedaan. Ook als je er 1 niet mooi vind? Ja dat maakt niet uit. Ik heb het als pakketje gekregen en wil het ook als pakketje verwerken.
Nu leg ik ze even weg. Ik heb ze als 2 kleuren aan elkaar gespeld en in een bakje gedaan. De naaimachine staat wel op tafel maar ik moet verkleed kleren maken voor Ruben. Hij moet volgende week als Piraat verkleed naar school.

1 opmerking:

  1. Dat was een leuke verrassing Jannie, gelukkig dat je er op tijd kon zijn. Je hebt groot gelijk dat je álle lapjes hebt gesneden en er in verwerkt. Vaak geven die wat 'mindere' lapjes juist een leuk accent. Je hebt het maar druk, zo te lezen. Succes met je piraat!

    BeantwoordenVerwijderen