vrijdag 28 september 2012

Stoffen te koop in Wierden


Geregeld ben ik te vinden aan de Violenhoeksweg in Wierden. Bij Samitex stoffen. Al jaren staat hij in Wierden op de markt en sinds mei of juni verkoopt hij ook stoffen vanuit een pand aan de Violenhoeksweg. 

Af en toe maak ik kleding modellen voor hem. Pas zag ik dat hij ook tafelzeil had liggen. Dat kun je natuurlijk gewoon voor op tafel gebruiken maar ik heb er al meerdere malen tassen van gemaakt. Ik heb een stuk zeil mee genomen en een katoentje voor de voering en dan maar aan het werk. 


Als je al eerder bij Samitex bent geweest weet je dat hij hij heel veel mooie stoffen verkoopt. Hij heeft ook een aantal leuke katoenen stofjes die je voor het quilten kunt gebruiken. Het is een iets dunnere kwaliteit als de gewone quiltstof. Ook hier heb ik een aantal stukjes van mee genomen en er een leuk klein quiltje van gemaakt. Voor de achterkant heb ik gewoon effen katoen gebruikt. Die verkoopt hij gewoon 150 breed maar ook 240 breed. In verschillende kleuren.


Het patroontje van de kop en schotel heb ik zelf getekend.


4 opmerkingen:

 1. Wat is dat toch een leuk idee om een tas van tafelzeil te maken. Je hebt zoveel zeil met vrolijke, leuke patronen. Volgens mij raak jij daar nooit over uitgefantaseerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat heb je leuk gemaakt, ik koop ook wel stof bij hem op de markt in Rijssen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind je tas erg leuk. Zelf heb ik ook nog van dat tafelzeil liggen maar ben er nog niet aan toe gekomen om er wat van te maken.
  Je kopjes quilt van die stofjes is goed geslaagd.
  Gr. Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. erg leuk hoor die tas!

  groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen