dinsdag 18 september 2012

Prinsjesdag

In 1988 woonde ik met mijn ouders en broers en zus in Zeewolde. Ik speelde daar bij de Fanfare. Deze fanfare was opgericht in 1984. In juni 1988 kwam de koningin naar Flevoland en bracht ook een bezoekje aan Zeewolde. We hebben toen op het kerkplein voor de kerk Open Haven voor de koningin gespeeld. Later kregen wij als fanfare de uitnodiging om op prinsjes dag te komen. 

We mochten vooraf aan de grote stoet lopen. Wij waren een hele jonge vereniging en konden nog niet zo goed op straat marcheren. We hadden dan ook 1 mars heel goed in gestudeerd. Er was ons gezegd dat het maar een kort stukje was, wat me moesten lopen. Uiteindelijk hebben we die mars 7x gespeeld. Het bleek een aardige lang stuk te zijn wat we moesten lopen.De mars hete Over en Out maar voor ons was die mars ook echt over en uit. We hebben 'm daar na uit de map gehaald en heel lang niet gespeeld.


 

Dit zijn een aantal foto's die ik heb gemaakt. Wij mochten als ere haag langs de weg staan.

Deze foto stond in de krant. Ik sta op de foto met mijn fototoestel in de hand foto's te maken. 

Er was ook een Urker koor uitgenodigd. Wij vertegenwoordigden het jongste en het oudste dorp van Flevoland. Na afloop van prinsjesdag werden wij uitgenodigd in het provinciehuis voor een kop koffie en een broodje. Hier hebben wij toen samen met het Urkerkoor de oude zuiderzeebalade gespeeld en gezongen.2 opmerkingen:

  1. Wat een enige herinnering. Daar denk je ieder jaar weer aan natuurlijk. Dat vergeet je nooit meer.

    BeantwoordenVerwijderen