donderdag 2 juni 2011

dauwtrappen

Wat is traditie met Hemelvaart?....Dauwtrappen. Sinds ik in Wierden woon doe ik daar aan mee. De muziekvereniging waar ik bij speel gaat altijd Met Hemelvaartsdag dauwtrappen. 's Morgensvroeg om 6.00u vertrekken wij met mini/majorettes, drumband en harmonie orkest marcherend de straat op. Wij hopen altijd dat er veel slaperige kopjes door de ramen naar buiten kijken. Deze ochtend viel het heel erg tegen.  
Nadat we een uur hadden gelopen en muziek gemaakt gingen we onderweg stoppen en was er koffie of fris voor iedereen. Het zijn niet alleen muziekanten die op straat lopen maar er loopt ook heel veel publiek achter ons aan.
Het publiek natuurlijk ook allemaal koffie. Het is dan ook even in de rij staan voor de koffie en voor de WC. Koffie drinken met een instrument in je hand gaat natuurlijk niet. Voordat we in de rij aansluiten moeten we dan ook eerst een geschikte plek vinden voor ons instrument. De trompetten waren vanmorgen erg eensgezind. Ze hadden prive buxus.

Na de koffie moesten we natuurlijk nog terug naar het muziek gebouw waar het ontbijd klaar stond. Eerst een mars spelen voor de mensen waar we op de koffie kwamen en dan weer verder macheren. Om 8.00u 's morgens waren we weer terug in het muziek gebouw en hebben we heerlijk met z'n allen(+/- 100p) ontbeten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten