vrijdag 10 oktober 2014

kerst 2015

In 1999 heb ik mijn eerst quiltlessen gehad. Netjes begonnen met het maken van verschillende blokken en deze aan elkaar zetten tot een top (de quilt is nog nooit af). Daarna begonnen aan een kerstboom quilt. Als de quilt klaar is leg je de quilt om de voet van de kerstboom. Ieder jaar in september, oktober kwam het doosje met de lapjes te voorschijn maar af kwam het kleed niet. 

Afgelopen augustus hebben wij een nieuwe vloer gekregen in de kamer en een nieuwe wandkast. Dit vond ik een reden om de doos met kerstboom quilt weer tevoorschijn te halen en nu wel af te maken. Het was vandaag weer vrijdag en die dag heb ik gebombardeerd tot quilt dag. Vanmorgen heb ik achter de naaimachine gezeten en de top van de kerstboom quilt is af. De vulling is ook al opgezocht nu alleen nog een achterkant. Die kan ik nog niet vinden. Er liggen nog nergens kerst stofjes in de winkel.Als je goed kijkt kun je zien dat de puntjes niet overal even mooi zijn. Dat zijn beginners foutjes. 15 jaar geleden wist ik niet beter maar ik kon het nu niet overdoen, want dan moest ik sommige stroken op nieuw snijden en daar had ik niet genoeg meer van.

2 opmerkingen:

  1. Dan moet je wel héél goed kijken om dat te zien van die puntjes hoor! Hij is gewoon ontzettend leuk en nu is hij met Kerst wél af. Wat zal je er dan van genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben van plan er nog een te maken om weg te geven. Die moet dan wel goed zijn.

      Verwijderen