zaterdag 12 april 2014

Oma Riet, Jannie, Mirjam, Oma
Op donderdag 27 februari 2014 waren onze ouders 45 jaar getrouwd. Ze gaven geen feest. We zijn het eerste weekend van maart met de kinderen en kleinkinderen naar Landal 't Loo geweest. Het eerste weekend met schitterend mooi weer.

Deze foto is gemaakt op 27 februari. We zijn natuurlijk wel even op de koffie geweest en toen heeft mijn schoonzus deze foto gemaakt. Hij is ook al eens gemaakt toen Mirjam net geboren was. 

Op vrijdag 28 maart 2014 is mijn oma 91 jaar geworden. Elke dag is ze nog aan het handwerken. Ze maakt kaarten, maar ze kan ook nog heel mooi borduren en haken. Ze heeft inmiddels 20 kleinkinderen (de oudste is bijna 14 en de jongste is 9 april 2014 geboren). Als ze haar verjaardag viert krijgen al haar achterkleinkinderen een snoepzakje mee naar huis. Mijn moeder doet haar boodschappen maar de rest regelt ze allemaal nog zelf.


Dit zijn alle 19 snoepzakjes. Voorzien van een naamkaartje.

Vorige week kreeg mijn oma visite van de PCOB voor haar verjaardag. Ze liet die mevrouw haar kaarten zien en deze mevrouw heeft er gelijk 10 bij haar besteld.

***********************************************

Vandaag is het weer heerlijk weer, een drukke dag. Vanmorgen moeten Job en Mirjam allebei korfballen, Ruben ligt nu nog in bed maar doet om 13.30u praktijk examen voor z'n B diploma op Euphonium. Als hij slaagt mag hij binnenkort mee spelen in de Harmonie.


Hier speelt hij een duet tijdens de muziek marathon op 15 maart jl.

***************************************************

Ik heb zojuist de loep lamp op tafel gezet want ik wil verder met mijn randjes. Ik loop een heel eind achter. Met mijn verjaardag heb ik hele mooie stof gekregen om de randjes op te borduren maar de stof is donker en zo fijn dat ik het niet kan zonder loep. 
Nu zit ik weer achter de computer en dan komt er niks van borduren, straks nog boodschappen doen en dan kijken bij Job z'n korfbalwedstrijd. Ik 'moet' vandaag echt aan het borduren anders loop ik een veel te grote achterstand op.

Twee weken geleden had ik mij voor genomen om iedere vrijdag te gebruiken om te gaan quilten, voor mij zelf dingen te doen. De laatste weken ben ik alleen maar druk achter de naaimachine met kleding naaien voor mij zelf en voor de winkel. Gisteren kwam er alleen niks van. Ik heb de hele dag achter de borduurmachine gezeten. Handdoeken borduren voor een ander. Het resultaat is wel mooi en ik ben wel tevreden maar weer niks voor mijzelf gedaan.2 opmerkingen:

 1. Wat geweldig dat je oma nog zó flink is en nog steeds handwerkt. En dat op zo'n leeftijd. Leuk is dat, die foto van 4 generaties!
  Zo gaat dat vaak Jannie, dat je tijd door allerlei dingen in beslag wordt genomen en je moeilijk tijd vindt om even iets voor jezelf te doen. Dat heb ik zelfs, haha. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jannie
  ik ben pas met quilten begonnen, en vroeg mij af of er misschien een clubje is waar je samen kan quilten, jij bent de eerste die ik tegen kom bij mij in de buurt
  ik kom zelf uit westerhaar, misschien is er ook wel iets in vriezenveen, weet jij of er iets in de buurt is?

  Hartelijke groetjes Margje Bos

  BeantwoordenVerwijderen