donderdag 28 maart 2013

90 jaarVandaag is het alweer 90 jaar geleden dat mijn oma in Eemnes werd geboren. Als oudste van 5 kinderen.
Twee jaar geleden is broer Lammert overleden. De anderen zijn er allemaal nog. De jongste, tante Bertha wordt vandaag 81 jaar.

In 1960 zijn mijn opa en oma naar Ermelo verhuisd en daar heb ik heel wat keren bij hun gelogeerd. Eerst als klein meisje tot vlak voor mijn trouwen. Als klein meisje leerde mijn oma mij kaatste ballen met 2 ballen. Ze heeft het mij ook proberen te leren met 3 ballen maar dat kan ik nog steeds niet. 
Nadat ik mijn rijbewijs had ging ik met mijn ford fietsta en daar achterin mijn fiets een paar dagen bij mijn oma logeren. Dan gingen we samen naar de markt, samen handwerken en samen fietsen door de omgeving van Ermelo.

Nu woont ze alweer een aantal jaren in Houten. Fietsen gaat niet meer maar handwerken kan ze nog niet laten. Kaarten maken, borduren en haken. Ze vind het nog steeds leuk om te doen. Maar ook lezen en puzzelen: cryptogrammen. Samen met de buurvrouwen gaat ze scrabbelen en rummicubben. Ik hoop dat ik op deze manier 90 mag worden.

4 opmerkingen:

 1. gefeliciteerd met de verjaardag van je Oma, fijn dat ze zo 90 mag worden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk dat je dit nog kan vieren. Wat een leeftijd zeg en wat heerlijk dat je haar nog hebt. Ze ziet er geweldig goed uit. Fijn dat ze nog zo gezellig bezig kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik bij haar kom laat ze altijd van alles zien wat ze gemaakt heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen