maandag 3 december 2012

Overuren maken


De afgelopen weken hebben mijn naaimachines weer eens overuren gemaakt.Vanmorgen zag mijn tafel in de woonkamer er zo uit. Wat heb ik dan allemaal gemaakt? Nou van alles. Kleding, sinterklaaskadootjes, handdoeken voor de kerstmarkt op de Botterhof ( 12 dec ) en handdoeken voor de bazar van groep 6/7 Kluinveenschool (14 dec ). De opbrengst van deze bazar gaat naar het Glazen Huis.

cadeautjes lootjes trekken Job en Ruben.

 Vorige week heb ik nog een Zwarte Pietenpak in elkaar gezet. Het patroon heb ik al 2 jaar in huis. Vorig jaar is er eigenlijk niks van gekomen. Bij een van mijn bezoekjes aan Samitex stoffen heb ik stof mee genomen voor het pak. 
Vrijdag heeft Mirjam het aan gehad naar het sinterklaas feest bij KV Blauw Zwart. Ze was helemaal gelukkig. Ze mocht Piet helpen met pepernoten uit delen.*********************************************************************************


Een paar weken geleden kwam Albert thuis met het verhaal dat bij de kleindochter van een collega leverkanker was ontdekt. Dit meisje is pas 5 jaar. 
Wil je even een kaartje sturen namens ons? 

Kunnen we niet meer doen als een kaartje, was mijn gedachte. 

Vorige jaar heb ik al 2 droomdekentjes gemaakt voor personen die wij kennen en die ziek zijn. Ik heb Albert voorgesteld namens de directe collega's een deken te maken. 

Ik heb stof gekocht en er een simpel patroon bij gezocht; de versneden nine-patch. Ik had dit nog nooit gedaan. Het resultaat is heel leuk en het werkt snel. Vanmiddag de bies eromheen gezet. Nu nog even een etiket maken en dan kan de deken gegeven worden.
4 opmerkingen:

 1. Ontzettend lief dat je die deken hebt gemaakt. Het is een beauty! Enig patroon en lieve kleuren. Wat verschrikkelijk moeilijk voor ouders en het kindje zelf natuurlijk. Vreselijk.
  Je Pietenpak is leuk! Druk tijdje is dit altijd hè, maar ook heel gezellig. Sterkte en ook veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Druk, druk, druk, maar wel productief.En hele mooie resultaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie quilt met het verhaal erachter, het is heel indrukwekkend. Jilly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat ben je een lief mens.
  ineke

  BeantwoordenVerwijderen