vrijdag 16 augustus 2013

Weer raak

Ook dit jaar reden en voeren wij weer richting Texel. Ieder jaar pas ik op voor de meeuwen, maar al meerdere keren is het de meeuwen gelukt mij te besmeuren. Dit jaar ook weer. 

Mooie broek
Als je de auto op de boot parkeert mag je niet in de auto blijven zitten. Meestal gaan wij buiten langs de reling kijken. Er vliegen altijd heel veel meeuwen met de boot mee. Deze keer was ik weer de gelukkige . Bij aankomst in ons huisje zag Mirjam dat mijn broek onder de vogel poep zat. Dit is volgens mij de zevende keer:

1. Ik zat op de MAVO in Harderwijk. In de winter gingen wij altijd met de bus van Zeewolde naar Harderwijk. Ik zat op een bankje op het bus station op de bus te wachten en toen scheet een vogel op mijn mooie leren schooltas.

2. Nog steeds in Zeewolde. Ik lag heerlijk in de tuin te zonnen. De buren waren de tuin aan het besproeien en ik voelde nattigheid op mijn hoofd maar ik dacht dat de buurman mij aan het nat spetteren was, maar nee hoor een vogel had op mijn hoofd gescheten.

3. Wij waren op Texel voor de eerste keer met Ruben. We wilden een lekker visje eten. Ruben in de nieuwe Buggy en je raad het al een meeuw scheet op de zitting van de buggy en Ruben z'n broek.

4. Een jaar later weer op Texel. Met Ruben naar Ecomare. Ruben was 2 jaar en wij wilden kijken bij het voeren van de zeehonden en dan vliegen er altijd heel veel meeuwen boven in de hoop dat ze ook een visje krijgen. Weer een meeuw die op Ruben en mijn kleren scheet.

5. Inmiddels een paar jaar later. Wij fietsen samen naar school en onder weg voel ik spetters op mijn jas. Weer raak: op de kraag van mijn jas.

6.In de meivakantie ging ik op de fiets naar Samitex. Toen ik bij Samitex aan kwam zag ik dat er weer een vogel op mijn broek had gescheten.

7. Nu de laatste keer op de boot. Ik waarschuwde de kinderen dat ze uit moesten kijken voor de meeuwen en dan ben ik zelf weer de gelukkige. Ik moet dan altijd weer denken aan mevrouw Helderder uit de film van Pluk van de Petteflat. Zij werd belaagd door allemaal meeuwen toen zij het torenkamertje van Pluk had ingepikt om er haar naai kamertje van te maken. Om te voorkomen dat zij weer onder gescheten werd ging ze alleen nog maar naar buiten in een lange regenjas met een grote pan op haar hoofd. Dat ben ik toch echt niet van plan.2 opmerkingen:

  1. Hahaha, ze moeten jou wel hebben! Wat leuk dat je dat allemaal nog weet en zo leuk op een rijtje hebt gezet. Parapluutje de volgende keer??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb kostelijk zitten lachen,sorry hoor, maar het is ook zo'n heerlijk geschreven verhaal...en dat laatste zinnetje over mevr. Helderer....waahahahaha...nee gelijk heb je,dan maar vlekken

    BeantwoordenVerwijderen