dinsdag 26 februari 2013

20 jaar


Vandaag is het alweer 20 jaar geleden dat deze foto is genomen.
 Het was die dag ook koud. Met het foto's maken moesten we onze adem inhouden anders zou je adem wolkjes zien op de foto. 

Ik woonde pas 3 jaar in Houten toen wij trouwden. Wij vonden het daarom moeilijk om een plek te vinden om foto's te maken. Uiteindelijk hebben we gekozen voor deze locatie: Kasteel Hardebroek. In en rond de oorlog woonde mijn opa in een boerderij op het terrein bij dit Kasteel.
Ik kwam aan het telefoonnummer en heb een afspraak gemaakt met de toenmalige bewoonster. Zij vond het eigenlijk niet zo'n leuk idee. Ze was bang dat wij met een bus familie zouden komen die door alle mooi aangeharkte tuintjes gingen rennen. Ze heeft ons precies aangewezen waar we wel en geen foto's mochten maken.


toen de foto's klaar waren gingen we natuurlijk met ons fotoalbum langs de familie. Zo ook langs bij mijn oma. Bij het zien van deze foto, ging ze zoeken in de kast en vond daar het fotoalbum met deze foto.
ik weet niet meer precies tijden welke gelegenheid deze foto is gemaakt. Volgens mij vertelde ze dat de foto was gemaakt toen ze belijdenis had gedaan. 
Op de foto zie je mijn opa en oma. De foto is op de zelfde plek gemaakt als onze foto. Onze foto is gemaakt in 1993 en deze foto net na de oorlog. Ik zal het nog eens aan mijn oma vragen. 

4 opmerkingen:

 1. Jannie, van harte gefeliciteerd met deze dag en alle geluk en goeds voor de toekomst samen met man en kinders.
  groet ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd!! Wat verschrikkelijk leuk, die 2 foto's! Wat zal je er toen van opgekeken hebben, dat je oma deze foto tevoorschijn haalde. En dat ze nog leeft! Heel bijzonder om op het terrein van een kasteel te wonen en te werken. Ik ben gek op kastelen!
  Nog een hele fijne en gezellige dag en natuurlijk nog héél veel jaren samen! Liefs van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Janny Gefeliciteerd met deze dag mooie foto

  BeantwoordenVerwijderen