donderdag 17 januari 2013

jong geleerd....


Aan het begin van het nieuwe school jaar heeft Mirjam een nieuw etui uitgezocht. Op school bleek dat deze moeilijk in haar kastje past. Een oud etui van thuis mee genomen. Vorige week kwam ze daarmee thuis, de rits kapot. Het was een blikje, er kon dus geen nieuwe rits in. Bij de action gekeken naar een andere maar Mirjam vond ze niet mooi. 


Ik moest er een voor haar maken. Na overleg wat voor etui het moest worden vertelde ik dat ze dat zelf ook wel kon. Zo gezegd, zo gedaan. Vulling gezocht. Tas met stofjes gepakt en knippen maar. Ik had nog een vierkant malletje, ooit door mijn oom gemaakt voor het maken van theezakjes kaarten. Komt nu weer goed van pas. 


Uit ieder lapje heeft Mirjam 2 vierkantjes geknipt. Ze wilde net als ik snijden maar dat vond ik nog iets te gevaarlijk. Zo kon ze mooi haar eigen schaar en spelden uit haar naaidoos gebruiken.


De naaimachine stond nog op tafel ze kon zo plaats nemen. Op de langzame stand. Pedaal op een krukje.
Ze kon het helemaal zelf. Op sommige plekjes zaten de stofjes niet helemaal tegen elkaar, daarom heb ik er later bandjes op gezet. Een rits er in en klaar.

3 opmerkingen:

  1. Wat is ze heerlijk geconcentreerd bezig, zo'n leuk gezicht, vooral als ze achter het machientje zit. Dat ze er zo'n plezier in heeft is voor jou ook ontzettend leuk! Hoe oud is Mirjam?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van wie zou ze dat hebben? Tot ziens. Gr. Janny.

    BeantwoordenVerwijderen