donderdag 28 december 2017

Verder met mijn nieuwe naaimachine


Deze naaimachine heb ik nu 2 weken. Iedere keer is het weer een feestje om 'm te gebruiken.

In juli heb ik de vierdaagse van Nijmegen gelopen. Tijdens de training kreeg ik last van mijn rechter scheen. In die zelfde tijd zat ik ook veel achter de naaimachine, ik maakte kleding voor de musical Joseph. 
De stand van je voet bij het intrappen van je naaimachine pedaal of gaspedaal in de auto is niet goed voor de genezing van een scheenbeenvliesontsteking. Op advies van de fysio had ik een plank achter mijn pedaal liggen tijdens het naaien. De stand van je voet is dan beter. Bij deze naaimachine heb ik weer een ander voetpedaal dus mijn plankje werkte niet meer. Ik moest dus wat anders bedenken.


Vanmorgen de zaag, de hamer en spijkers gepakt en dit is het geworden. Het werkt.
Alleen dit pedaal kan ik normaal ook met mijn hak indrukken om het naaivoetje omhoog te halen. Die functie kan ik nu niet gebruiken. Maar daar was ik toch nog niet aan gewent. Eerst moet mijn scheenbeen beter worden. Als dat zo is haal ik het plankje weg en kan ik de hakfunctie wel gaan gebruiken.

Al een tijdje was ik bezig met een klein eenvoudig kerststalquiltje. Het kwam maar niet af. Begin december kreeg ik een hanger om een klein quiltje op te hangen. Het was iets beschadigd en een beetje krom. Mijn vader heeft het gelijmd en rechtgebogen. Het was een mooie hanger om mijn kerstquiltje aan op te hangen. Gisteren heb ik de kerstboom al op geruimd en nu is mijn kerstquiltje klaar.1 opmerking:

  1. Mooie naaimachine.
    Beterschap voor je voet.
    Kerst quiltje is leuk
    Groetnis Annie

    BeantwoordenVerwijderen