maandag 11 februari 2013

Tassen gemaakt


Normaal gesproken zet ik zaterdag geen naaimachine op tafel. Dat doe ik de hele week al dus in het weekend niet. Afgelopen zaterdag was een uitzondering. Vorige jaar had ik van iemand het patroon gekregen voor deze tas. De stofjes waren ook gelijk gekocht maar ik was er nog niet aan toe gekomen de tas te maken. Ik had inmiddels wel de lapjes geknipt en verstevigd. Nu alleen het naaiwerk nog.  
Zoals je ziet is het gelukt De tas is klaar.


Vorige week kwam ik op het idee een nieuwe tas te maken op het onderstel van mijn boodschappen tas. Bij Samitex Stoffen in Wierden verkopen ze PTT stof en dat leek mij wel leuk. Donderdag de stof gekocht en de oude tas nagemeten. Vanmorgen moest er natuurlijk eerst een beetje gewerkt worden. De was wegwerken de badkamer schoonmaken, boodschappen doen inmiddels was het alweer etens tijd. Na het eten ben ik begonnen aan de tas.


Bij de oude tas zat een vak aan de voorkant dat vond ik bij deze stof niet leuk. Aan de binnenkant heb ik op de voering een paar extra vakken gemaakt. en op de achterkant heb ik een rits vakje gemaakt.
Deze tas kan nu mooi mee naar de Handwerkbeurs in Zwolle.

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee om die PTT stof ervoor te gebruiken. Erg geslaagde tassenparade.......
  Wie weet kom ik je wel tegen, ben vrijdag in Zwolle. Zal je herkennen aan je mooie tas, zo eentje heeft niemand anders!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Die blauwe, maar ook die PTT tas. Die komt waarschijnlijk wel goed gevuld weer thuis donderdag! Heel veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn je tassen mooi. Vooral die PTT tas is heel apart. Veel plezier op de handwerkbeurs.
  Groeten, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. beide tassen zijn mooi, maar de ptt tas steelt de show.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Petje af hoor, ik kan wel quilts in elkaar naaien maar
  tassen is toch een heel ander verhaal, ze zijn prachtig geworden. Groetjes Jilly

  BeantwoordenVerwijderen