woensdag 29 augustus 2012

vakantie is bijna om

Onze vakantie zit er bijna op. Ik heb heel veel gequilt maar natuurlijk ook leuke dingen gedaan. 


Ieder jaar zeggen we dat we een dagje naar Urk gaan. Het komt er alleen niet altijd van. 
Dit jaar hadden we iemand beloofd dat we langs zouden komen en dan heb je al een stok achter de deur. Zo hebben we dan een mooie dag uit gekozen met mooi weer om naar Urk te gaan. We gingen op familie bezoek maar we wilden eerst even over de haven lopen.


Als je dan een dag naar Urk gaat moet je natuurlijk ook vis eten. Bij de familie daar werd verwacht dat we ook een broodje mee aten en daarna op advies van de familie naar het industrie terrein gereden waar we heerlijke vis hebben gegeten.


Afkomst verlogend zich niet. Mijn schoonfamilie is van Urker afkomst. Ik zelf ben geboren in Dronten in de Flevopolder. Nu werd ik pas geleden opgebeld door mijn moeder(dat gebeurd wel vaker) zij hadden een ontdekking gedaan. Bij het opzoeken van oude papieren waren ze een dokument tegen gekomen waaruit bleek dat ik ook geboren ben in de gemeente Urk: Op het moment van mijn geboorte was Dronten nog geen eigen gemeente. Op mijn rijbewijs staat dan ook dat ik geboren ben in Openbaar Lichaam Zuidelijke IJsselmeerpolders. Op de papieren die mijn ouders hadden gevonden stond dat Dronten, voor dat het een eigen gemeente was, onder de gemeente Urk viel. 

Ik ben hier dus de enige echte Urker.

1 opmerking:

  1. Haha, wat een geboorteplaats, Openbaar Lichaam Zuidelijke IJsselmeerpolders! Uiteindelijk dus Urk. Jullie hebben een heerlijke dag gehad, dat kan je wel zien en lezen. Lekker, gebakken vis en natuurlijk heel vers.

    BeantwoordenVerwijderen