zaterdag 27 augustus 2011

Nu nog vakantie

Het is al bijna september en wij hebben nog vakantie. Wij zijn in juni al weg geweest dus dat doen we nu niet. Alleen dagjes uit. Albert is met Ruben naar een wedstrijd van PSV geweest. Met mirjam is Albert naar de theater voorstelling geweest in Hardenberg van 35 jaar Sesamstraat.




Job is met z'n vader naar het spoorwegmuseum geweest in Utrecht.




Afgelopen maandag zijn we met z'n allen naar het Dolfinarium in Harderwijk geweest. we hadden geluk want achteraf was maandag ook de enige mooie dag deze week.


de kinderen mochten de roggen en haaien aaien




Naast al die dagjes uit hebben we ook nog gewoon gequilt. Ik ben verder gegaan met mijn quiltje wat ik zelf getekend heb. De ster is nu af, alleen de blokjes en de hoeken nog. Vanmorgen alvast een stukje op de foto gezet.



Volgende week ga ik tot donderdag in 's Gravenpolder logeren. Bijna alles staat al klaar in de gang. Mijn naaimachine's moeten mee, maar ook m'n naaidoos, elastiek voor de rokjes, knopen, ritsen, hopelijk ben ik niks vergeten. Ik ga natuurlijk niet alleen maar achter de naaimachine zitten dus ik heb ook nog wat kaarten geprikt zodat ik daar kaarten kan borduren, er gaat nog een breiwerkje mee. We komen de dagen wel door.

donderdag 11 augustus 2011

een hele dag druk met 1 kaart

Ik heb een kaart nodig voor een 55 jarig huwelijksjubileum. Ik wilde een kaart maken met een gehaakt randje. Vorig jaar heb ik op de kaarten beurs mallen gekocht en een patroontje om deze kaart te maken. Maandag heb ik de kaart al geponsd, gaatjes geprikt om te borduren en gaatjes geknipt om te haken. Op een avond had ik er al een mooi randje langs en omheen gehaakt. Vanmorgen wilde ik lekker gaan quilten maar ja, de kaart moest ook nog af, dan dat maar eerst gedaan. Inmiddels is het 15.30u en ik heb de kaart net af. Zoveel werk zat er toch nog in het borduren en het plaatje knippen en opplakken.

woensdag 10 augustus 2011

Samen knutselen aan tafel

Gisteravond zat ik achter de naaimachine en Job was mij weer aan het helpen. Hij zou om 20.30u naar bed maar natuurlijk liep dat uit. Eerst op zolder stofjes uit gezocht om een kussen van te maken.
Vanmorgen waren Job, Mirjam en ik al om 8.30u beneden. Job wilde aan het werk. Eerst eten, dan aan het werk. We hebben eerst vierkantjes geknipt van 20x20cm van vlieseline. Hierop gaan we naaien. In het midden van het stukje vlieseline hebben we het plaatje gelegd en daarom heen heeft Job stroken genaaid.


We hebben 2 vierkantjes af. Ruben wil altijd uitslapen en was dan ook pas beneden toen Job al achter de naaimachine zat. Het leek Ruben ook wel wat. Nadat Job 2 vierkantjes had genaaid en met de lego ging spelen kroop Ruben achter de naaimachine om ook z'n lapjes te naaien. Hij heeft er ook 2 afgemaakt.


Terwijl Ruben en Job achter de naaimachine zaten kwam Mirjam aan de tafel aan haar kussen borduren.


Dat is het voordeel van minder mooi weer. Je kunt lekker gezellig met elkaar aan de tafel knutselen.

maandag 8 augustus 2011

weer iets afgemaakt

In juni zijn wij op vakantie geweest in Limburg. Donderdags ben ik naar een quiltwinkel geweest. In de winkel lag een heel mooi kussen. Er was geen patroon van. De stofjes die ze er voor gebruikt hadden was er niet meer. Ik vond het kussen zo mooi en dacht dat kan ik zelf ook wel. Er hing geen papier dat ik geen foto's mocht maken. M'n telefoon gepakt en een foto gemaakt van het kussen. In het kussen was gebruikt gemaakt van rand stof, en gebloemde stof. Ze hadden een hele mooie rand stof liggen. Die heb ik gekocht. De andere stofjes wilde ik uit mijn eigen doos halen of anders bij een winkel in de buurt kopen.

De stofjes heb ik een paar weken geleden in Delden bij Ity gekocht. Voor de bloemen stof heb ik een brede rand uit de rand stof gebruikt. Die rand was zo breed dat ik er 3 stroken van 2,5 cm van kon snijden en dat was breed genoeg voor het patroon. In mijn vorige blog had ik al een foto laten zien van de top van het kussen. Vanmiddag heb ik het kussen af gemaakt.



Voor dat ik het kussen af ging maken heb ik eerst achter de borduurmachine gezeten. Ruben gaat binnenkort met Albert naar een wedstrijd van PSV. Er lag al een tijdje een zwarte polo op de borduurmachine om er een logo van PSV op te borduren. Vanmiddag was Ruben zwemmen en in die tijd heb ik de polo geborduurd. Nu maar hopen dat het een beetje goed weer is, want als de jas aan moet zie je niet veel van het shirt.



Links onder bij de zijnaad heb ik z'n naam geborduurd en de 15 is z'n verjaardag. Ik heb ook wel eens het nummer van de leeftijd er op geborduurd maar dan vinden ze het niet leuk om het shirt weer aan te trekken als ze jarig zijn en de leeftijd dus niet meer klopt. Op het shirt van Job heb ik JOB 03 geborduurd dat is z'n geboortejaar, maar als ik dat bij Ruben doe komt er 00 en dat vind ik niet leuk staan.










zaterdag 6 augustus 2011

Twee dagen weg geweest

Donderdag middag ben ik met de auto naar Houten gereden. Een tas kleren mee maar natuurlijk ook een mand met dingen om te doen. Donderdag avond samen met oma een sok gebreid. Vrijdag wilden we uit. Na lang zoeken hebben we gekozen voor  het Militair Luchtvaart Museum in Soesterberg. Voordat we weg gingen heb ik nog even aan m'n kussen gequilt, met tot gevolg dat ik bijna in de auto stapte met mijn vingerhoed nog op m'n vinger. Ik kwam er nog net op tijd achter en heb m'n hoedje nog snel binnen op tafel gelegd. Het luchtvaartmuseum was heel leuk, veel gezien en Ruben heeft ook veel mogen doen.

Vliegen en schieten in een F16

Ruben heeft het een aantal keren geprobeerd. Als je in de stoel ging zitten kreeg je 1.30min de tijd om tijdens het vliegen raak te schieten. Het leek makkelijker dan het was. Het is Ruben niet gelukt z'n doel te raken.


Buiten stonden mooie vliegtuigen opgesteld

Nadat we een stukje verder het terein op waren gelopen zagen we nog 2 grote hallen waarin allemaal vliegtuigen en helicopters stonden op gesteld. In 1 hal stonden allemaal vliegtuigen en andere materialen uit de verschillende oorlogen.


Bij de uitgang van 1 van de hallen hing dit mooie wandkleed. Gemaakt met verschillende handwerk technieken.



's Morgens voordat we weg gingen hadden oma en ik in de laatste 'Quilt en zo' gekeken en daar stond een heel mooi quilt in. We hadden ons voorgenomen om daar een blok van te gaan tekenen als we thuis waren. Zo gezegd zo gedaan, maar dat, wat we in onze gedachten hadden kwam niet uit. Toch maar iets anders geprobeerd. Uiteindelijk is het gelukt. Het patroon gelijk in 3voud gemaakt.

Inmiddels ben ik al weer een paar uurtjes thuis. Alle bonen en snijbonen uit de tuin van opa zijn inmiddels gehaard en zover klaar om in de diepvries te doen. Nu dus tijd om stofjes bij het patroon te zoeken. Ik wil van het blok wat we gisteren hebben getekend een klein kleedje maken om op de tafel te leggen. Als ik wat meer kan laten zien zal ik foto's maken en op dit blog plaatsen.

donderdag 4 augustus 2011

lekker bezig geweest

Gisteren waren de kinderen en Albert zwemmen. Ik wilde eigenlijk buiten gaan zitten breien, maar het was een beetje raar weer, Dan maar binnen. De naaimachine en de borduurmachine op tafel, op het stukje wat nog over was de tafelstrijkplank en heerlijk aan het werk.
Ik heb vorige week weer heel veel borduurpatroontjes gekregen voor op de borduurmachine. Bijna alles bekeken en een paar hele leuke gevonden.



Een vrachtwagen voor het etiket achter op Job z'n quilt.



Een hele leuke naaimachine om op een siggy te naaien.

Dat heb ik gisteren dan ook gelijk gedaan. Verder ben ik nog verder gegaan met het kussen. Het is nog niet helemaal af. Ik ben het nog met de hand aan het doorpitten en daarna moet er nog een kussen van worden gemaakt.


Vanmiddag na het eten stap ik in de auto en rijd ik naar Houten. Ruben is al bij opa en oma. Morgen gaan we samen iets leuks doen en dan gaan we zaterdag samen naar huis.